Van het transporteren van goederen tot sorteren en opslaan. Interroll heeft het juiste antwoord als het aankomt op de behoeften van de levensmiddelen sector. Bovendien zullen, dankzij haar superieure betrouwbaarheid en nauwkeurigheid, Interroll producten u helpen uw bedrijf te laten groeien door het reduceren van kosten en het gelijktijdig verhogen van de productiviteit.

De voedingsindustrie betekent niet alleen de verwerking van levensmiddelen, maar ook sorteren, opslag en vervoer van verpakte goederen. Dus naast de ultra-hygiënische producten, zoals onze gecertificeerde trommel motor, de Interroll 24v technologie Conveyor en Crossbelt sorter, bieden wij zeer efficiënte, onderhoudsvrije oplossingen voor de interne distributie.

Belt Drives for the New Generation

Flexible, Robust and Ultra-Hygienic.

The new Drum Motor platform from Interroll combines the different motor concepts in a single design and makes it easy for customers to build their own and completely individual conveyor system.

Synchronous Drum Motor in food processing

Market leader groups such as Nestlé, Emmi, Danish Crown, Frito-Lay, Virto, Coca-Cola or MerAlliance use conveyor technology provided by the global Interroll Group. Quickly installed, these solutions shorten the return on investment of the material handling systems, from production right up to distribution.

Consult our references

Food Industry does not only mean food processing, but also sorting, storage and transport of packed goods. So next to the ultra-hygenic products like our certified drum motor, the Interroll 24 technology conveyor and Crossbelt sorter offer highly efficient, zero maintenance solutions for distribution.

White paper: Drum motors and gear motors in food manufacturing.

A study of the University of Parma compares drum motors and gear motors in the food industry. The results speak loud and clear.

Fact Sheet: Food processing

Interroll customers recognize Interroll Drum Motor as a smart solution for safe and hygienic food manufacturing operations. Our Industry fact sheet shows you why.

USDA certification

USDA awards the Interroll Drum Motor with certification: "The new drum motor is the most hygienic drive available for food manufacturers".

Maatwerk oplossingen voor de levensmiddelenindustrie

De voedselverwerkende industrie dient een juiste balans te vinden in hoge efficiency en lage kosten: Het voldoet aan de strengste hygiënische eisen en voorschriften en tegelijkertijd moeten bedrijven in de levensmiddelensector hun operationele kosten minimaliseren, bijvoorbeeld door verlaging energieverbruik.

De Interroll oplossingen voor de voedingsindustrie helpen bij het versterken van het concurrentievermogen van bedrijven in hun globale markt. Interroll heeft een bewezen staat van dienst in het ondersteunen van grote spelers in de globale levensmiddelenindustrie door het verstrekken van efficiënte producten en oplossingen, zoals hygiënische trommelmotoren, superieure ruimtebesparende en energiebesparende Dynamic Storage systemen, alsmede zeer efficiënte en veilige conveyors met 24 Volt-technologie. Onder onze klanten bevinden zich bedrijven zoals:

  • Nestlé
  • FritoLay
  • CocaCola
  • Emmi
  • MerAlliance
  • Danish Crown
  • CORA
  • COOP

De Interroll trommelmotoren zijn speciaal ontworpen voor transportbanden en aanverwante material handling oplossingen. Dit betekent dat wij de zorgen en het harde werk betreffende uw aandrijfsysteem uit handen nemen, zodat u kunt doen wat u het beste doet, het ontwerpen van de beste conveyor voor de toepassing. We hebben meer dan 50 jaar ervaring in de voedselverwerkende industrie en andere zeer veeleisende industriële applicaties die we graag met u delen. Laat er geen twijfel over bestaan; de Interroll aandrijvingen voorzien een snelle en eenvoudige manier voor het construeren van onderhoudsvrije, hygiënische en energie-efficiënte transportbanden. Wat wil je nog meer?

De motor, tandwielkast en lagers zijn totaal ingesloten en verzegeld in een stalen omhulsel. Daarom zijn zij niet aan storing onderhevig als gevolg van schadelijke omgevingsfactoren zoals stof, vocht, enz. Omdat alle componenten geïntegreerd zijn in de stalen mantel, nemen Trommel motoren veel minder ruimte in beslag dan conventionele aandrijvingen.

Fact Sheet: Levensmiddelenindustrie

Interroll klanten herkennen de Interroll Trommelmotor als een slimme oplossing voor veilige en hygiënische voedsel productie. Onze industrie fact sheet laat zien waarom..

Meer informatie over Trommelmotoren

Interroll CrossbeltSorter

Als een onafhankelijke leverancier, biedt Interroll een productaanbod perfect afgestemd aan de waarde creatie en vereisten van systeemintegratoren. Het omvat installatie-vriendelijke sorters, die snel en eenvoudig in grotere systemen zijn te integreren.

Interroll Conveyor Modules

Smart, economisch, flexibel. Interroll's nieuwe generatie conveyor modules zijn de meest veelzijdige en duurzame systemen actueel beschikbaar. Verzekerd van de hoogste beschikbaarheid en schaalbaarheid voor toekomstige groei. Het nieuwe modulaire conveyor platform biedt kosten- en energie-efficiëntie en is echt een plug-and-play oplossing, met gestandaardiseerde elementen voor eenvoudige installatie op locatie en verminderde planning inspanning.

Systeem uitbreidingen of her configuraties zijn mogelijk zonder significante structurele wijzigingen. Extra modules sluiten perfect aan op de bestaande conveyor-lijn, met minimaal vereiste applicatie werkzaamheden on-site.

De toepassing van standaard componenten, zeer efficiënte aandrijftechniek zoals onze 24VDC RollerDrive, en het gebrek aan pneumatiek zijn slechts enkele van de redenen waarom onze systemen u voorzien van best-in-class terugverdientijden.

Producten zien

Voedsel, dranken en huishoudelijke goederen moeten worden gedistribueerd in extra korte tijd. Maar hoe kan de ruimte worden georganiseerd op een manier die je goederenstroom gesmeerd laat lopen? Gerenommeerde bedrijven over de hele wereld hebben de oplossing gevonden in dynamic storage technologie.

"Het nieuwe systeem stelt ons in staat om aanzienlijk beter gebruik te maken van het bestaande distributiecentrum en zodoende sneller te reageren op de marktbehoeften",

Matthias Schmitt, (Verantwoordelijke van het Procter & Gamble distributiecenter in Crailsheim, Duitsland) legt uit. Om ruimte en energie te besparen, heeft P&G inrijstellingen vervangen met 19.500 palletposities met behulp van zwaartekracht doorrolstellingen.

Lees meer over over de Procter & Gamble case – one step ahead with Interroll Dynamic Storage systems.

Pallet Flow System

Interroll beschikt over een groot scala aan toepassingen om het algehele functioneren van opslag en distributie centra te verbeteren. Van FIFO (First In First Out) naar LIFO (last in first out) toepassingen en van buffer tot picking en expeditie kanalen, Interroll heeft altijd de juiste oplossing om in uw behoeften te voorzien.

Bekijk producten

Interroll ontving de internationale EHEDG-certificering voor haar innovatieve Synchrone trommelmotoren.

Dit betekent dat de levensmiddelenindustrie nu kunnen profiteren van een bijzonder energiezuinige aandrijving voor material handling die tevens voldoet aan de hoogste internationale hygiënenormen.

“"We zijn heel blij en content dat we zijn beloond met de prestigieuze en wereldwijd gerenommeerde EHEDG klasse I certificatie"

zegt Dr. Hauke Tiedemann, Managing Director van het Center of Excellence voor trommelmotoren. wij helpen onze klanten in de voedselverwerkende industrie actueel op een maximaal niveau. Het EHEDG Klasse I certificaat beschikt over de meest complexe en veeleisende hygiënische waardering die men kan bereiken, gebaseerd op reële meetbare voordelen in termen van eenvoudige reiniging en verminderde risico's op voedselverontreiniging risico's in de productie-omgeving - en deze voordelen delen wij nu met onze continue op kwaliteit gerichte klanten.

Lees meer over de EHEDG certificering voor Interroll's Synchrone trommelmotoren.

Interroll werd bekroond met een gouden medaille voor de Synchrone Trommelmotor Motorop de Internationale FoodTec Award 2012 in Keulen. Bedrijven uit de internationale voedingsindustrie en leveranciers werden gehuldigd voor hun uitstekende innovatieprojecten.

"We zijn trots deze prestigieuze prijs te hebben mogen ontvangen", bevestigt Dr. Ralf Garlichs, hoofd van de divisie Interroll Producten & Technology. "Naast een groeiend aantal klanten die gebruik maken van onze nieuwe Synchroon Trommelmotor voor het verwerken van voedsel, getuigt deze onderscheiding van het feit dat wij de juiste trends nastreven en zorgen voor duurzame innovatieve meerwaarde voor zowel klanten en eindgebruikers."

Interroll Center of Excellence - Trommelmotoren Motors (in Baal, Duitsland) biedt u geoptimaliseerde aandrijfoplossingen voor de levensmiddelenindustrie met de volgende watertandende functies: hygiënisch design, eenvoudige installatie, topprestaties, geen onderhoud en langdurige verlaging van de exploitatiekosten.

Interroll Center of Excellence - Rollen / RollerDrive (in Wermelskirchen, nabij Keulen, Duitsland) concentreert zich op transportrollen, RollerDrives en besturingen, die gebruikt worden als sleutelelementen in rollenbanen voor bakken transport en andere interne logistieke systemen. Met een jaarlijkse productie van enkele miljoenen stuks, wordt Interroll momenteel gezien als 's werelds grootste gespecialiseerde fabrikant van transportrollen voor de logistieke sector.

Interroll Center of Excellence - Dynamic Storage (in La Roche sur Yon nabij Nantes, Frankrijk) is gespecialiseerd in conveyor modules die gebruikt worden voor producten in pallet en Carton Flow magazijnen met korte omlooptijden.

Interroll Center of Excellence - Conveyors & Sorters (Sinsheim, Duitsland nabij Heidelberg) concentreert zich op subsystemen en modules die op cruciale interne logistieke punten geïmplementeerd worden in o.a. de e-commerce. Hiertoe behoren de Crossbelt Sorters, bandbochten, rollenbanen en transportbanden. In deze productsector, is het bedrijf binnen de globale Interroll Group verantwoordelijk voor alle technische betrekkingen, variërend van ontwikkeling en applicatie-engineering tot productie en ondersteuning van de lokale Interroll ondernemingen en klanten.

Het 15.700 vierkante meter grote Center is waar het in-house ontwerp en de fabricage van het gehele assortiment plaatsvindt. Deze verticale integratie stelt ons in staat om de kwaliteit van onze producten van A tot Z te controleren en biedt het op klantwens afgestemde technische ondersteuning.

Conveyor modules, Crossbelt sorters en andere essentiële producten voor goederenstroom-oplossingen zijn als demonstratie systemen te zien in het nieuwe ‘customer centre’. In ons Interroll testcentrum, kunnen klanten het testen van onze maatwerk configuraties voor nieuwe projecten met eigen ogen ervaren.

Interroll Center of Excellence

Aandrijvingen

Producten zien

Conveyors & Sorters

Producten zien

Pallet & Carton Doorrolsystemen

Producten zien